Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu Senaste inläggen

Akut: Katter i nöd Artikelarkiv Huskatter omplacering Information Katthem o.dyl. Kattklubbar Kattpensionat Mat och sand Minnesplatser Om sajten Ras: Abessinier Ras: American Curl Ras: Balines Ras: Bengal Ras: Bombay Ras: Brittiskt Korthår Ras: Burma Ras: Burmilla Ras: Cornish Rex Ras: Cymric Ras: Devon Rex Ras: Don Sphynx Ras: Egyptisk Mau Ras: Europé Ras: Exotic Ras: German Rex Ras: Helig Birma Ras: Korat Ras: La Perm Ras: Maine Coon Ras: Manx Ras: Nebelung Ras: Norsk Skogkatt Ras: Ocicat Ras: Oriental Korthår Ras: Oriental Långhår Ras: Perser Ras: Peterbald Ras: Pixie-Bob Ras: Ragdoll Ras: Russian Blue Ras: Selkirk Rex Ras: Siames Ras: Sibirisk Katt Ras: Singapura Ras: Sokoke Ras: Somali Ras: Sphynx Ras: Turkisk Angora Ras: Turkisk Van Tillbehör och leksaker Veterinärer mm i Södermanland Veterinärer mm i Uppland Veterinärer mm i Västmanland Veterinärer mm på Gotland Zoo-handel mm i Södermanland Zoo-handel mm i Uppland Zoo-handel mm i Västmanland Zoo-handel mm på Gotland Zoo-handel på webben mm Övrigt
Information

Kastreringskampanj för hemlösa katter i Husby

2007-01-19 00:15 #0 av: Trullis

Hej mitt namn är Helene Frisk och jag är ordförande i Stockholms Kattkastreringsgrupp (SKKG) och även medarbetare på Hittekatter i fokus. (detta inlägg finns även på katter ifokus och jag ber om ursäkt för att ni som är med på båda får läsa två gånger.)

Vill berätta om något som förhoppningsvis är starten på ett samarbetsprojekt över hela Sveriga för att minska antalet hemlösa katter. Vi kallar projektet för Husbyprojektet, det går ut på att vi fångar in, kastrerar, ID-märker samt övrig vet.vård de hemlösa katterna som finns i Husby. SKKG står för vet. kostnaden tills katten har fått permanent hem. Detta kräver samarbete med katthemmen. Vi hade ett möte i söndags för 8 katthem (17 inbjudna) för att presentera projektet samt förklara att utan samarbete med katthemmen är projektet inte genomförbart. Det vi behöver är ett löfte (avtal) från katthemmen att de förbinder sig att ta X antal katter. Det krävs löfte om 50 katter innan vi kan starta, deadline 21 januari för svar. Fyra katthem har redan svarat och vi är en bit på väg. När katten är färdig behandlad levererar vi katten till katthemmen. Vi står för både mat och vet. vård så länge katten finns kvar hos katthemmet. Vi är fullt finansierade.

Det som saknas är kapacitet hos katthemmen! En överslagsberäkning visar att katthemmen i Stockholms Län inte ens har kapacitet att ta hand om 10 procent av de hemlösa i Stockholms STAD.

Finns det någon här eller några som kan ställa upp som akuthem eller volontär för katthemmen? Katthemmen är i desperat behov av akuthem. Hela kampanjen är helt beroende av att katthemmen kan få både volontärer och akuthem. Vill ni veta mer eller kan hjälpa till med något maila mig så ska jag försöka besvara alla frågor.

Med vänliga hälsningar

Helene Frisk

Anmäl
2007-02-23 18:50 #1 av: essut

Vill tala om att projektet är igång, Akutgruppen har fångat in 8 katter redan..Ni som vill hjälpa till med att vara volontärer i Husby kontakta Trullis omgående..

http://www.stockholmskattkastreringsgrupp.se/

mvh essut

Anmäl
2007-03-25 17:54 #2 av: essut

Nu är det 52 katter infångade i Husby..Kyss

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.